Cursussen

La Grange biedt de volgende cursussen aan voor volwassenen:

  • Conversatiecursus Engels;
  • Conversatiecursus Duits;
  • Conversatiecursus Frans;
  • Literatuur en cultuurcursus Grieks en Latijn;
  • Filosofie voor beginners;
  • Opzienbarende wiskunde;
  • Moderne natuurkunde;
  • Actuele sterrenkunde.

De cursus bestaat uit een reeks van 10 lessen, gedurende tien weken. De cursussen ‘Opzienbarende wiskunde’, ‘Moderne natuurkunde’ en ‘Actuele sterrenkunde’ zijn ook in een reeks van 3 lessen, gedurende 3 weken te volgen. Elke les duurt in totaal 2 uur, van 10:00 tot 12:00 uur. De cursusleider en de cursisten bepalen samen de dag. In overleg is het mogelijk om de cursus in de avonduren of in het weekend te laten plaatsvinden.

Voor vragen en aanmelding kunt u contact met ons opnemen.

 

Meer informatie

Denk bij een conversatiecursus aan…
Het samen lezen van een krantenartikel en daarover van gedachten wisselen. De definitieve invulling wordt in de eerste kennismakingsles bepaald met de cursisten.

Denk bij een literatuur en cultuurcursus Grieks en Latijn aan…
Het samen lezen van brokstukken uit de Ilias of de Odyssee, uit de Metamorfosen van Ovidius. We kunnen ons ook (eerst) oriënteren op de klassieken met behulp van een toegankelijke inleiding in de Griekse en Romeinse oudheid en dan kiezen welke kant we opgaan. In de eerste kennismakingsles zoeken we dat samen uit.

Denk bij een cursus filosofie voor beginners aan…
Tsja! Filosofie spreekt het meest aan als we er in slagen onszelf uit te dagen om dat te leren begrijpen waarvan we niet wisten dat we het niet begrepen. Een persoonlijke zoektocht naar de paradoxale mens die we zijn. Er is een schat aan literatuur om ons daarin te leiden.

Denk bij een opzienbarende wiskunde aan…
Wiskunde en filosofie hebben dezelfde voedingsbodem (Pythagoras). In esthetica en begripsvorming zijn zij ”elkaar de baas”.

Denk bij een moderne natuurkunde aan…
Moderne (i.t.t. klassieke) natuurkunde is het vervolg op het schokeffect, van omstreeks 1925. Determinisme, vaarwel!

Denk bij een actuele sterrenkunde aan…
Sterrenkunde is van sterrenwichelarij gescheiden en verkeert sindsdien met natuurkunde. Hieruit is een kosmische blikverruiming ontstaan, die dankzij het versneld uitdijend heelal voort durend toeneemt.

 

 

Bij een gebrek aan voldoende aanmeldingen houdt La Grange zich het recht voor de cursus te annuleren.