Focus op huiswerk

Focus op huiswerk
Met internet, social media en smartphones ligt afleiding altijd op de loer. Concentreren op je huiswerk kan hierdoor een flinke uitdaging worden. Om dit te verhelpen, bieden wij Focus op huiswerk.
Met Focus op huiswerk biedt La Grange een prettige, stille en professionele omgeving om dagelijks efficiënt en goed huiswerk te maken. Focus op huiswerk is vooral bedoeld voor leerlingen die weinig extra studieondersteuning nodig hebben, maar die zich thuis of op school niet voldoende kunnen concentreren.
Focus op huiswerk is er vijf dagen per week en heeft een duur van anderhalf tot twee uur. Leerlingen krijgen de gelegenheid wekelijks een zelfgemaakte weekplanning te laten controleren door een van onze begeleiders.

Kenmerken:
– Een gestructureerde aanpak
– Toezicht op organisatie en planning
– Een stille omgeving om geconcentreerd te werken
– Geen groepsdruk, zoals op school
– Ruim aanbod van dag en tijd

Dankzij Focus op huiswerk is het huiswerk altijd in orde en heeft de leerling meer vrije tijd door de efficiëntere werkwijze. Ook hier is er een aanpak op maat, waardoor er indien nodig altijd gecombineerd kan worden met bijlessen of overgestapt kan worden naar de meer intensieve studiebegeleiding.